<b>Hoe krijg je mensen in beweging?</b>Geef mensen focus en ruimte en verandering en ontwikkeling komt vanzelf
Hoe krijg je mensen in beweging?Geef mensen focus en ruimte en verandering en ontwikkeling komt vanzelf

SLIM-subsidie 2024

Vrijdag 09 februari 2024

Wil jij jouw bedrijf naar nieuwe hoogten tillen?
Wil je investeren in de groei en ontwikkeling van jouw organisatie en jouw werknemers?


Van 1 maart tot 30 maart 2024 is er weer een mogelijkheid om gebruik te maken van de SLIM-subsidie, een krachtig instrument dat kan helpen bij het realiseren van ambitieuze doelstellingen. Deze subsidie is bedoeld om bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van de leercultuur en de ontwikkeling van hun werknemers.

Als ervaren adviseur sta ik, samen met mijn partners, klaar om je te begeleiden bij het benutten van de SLIM-subsidie voor het realiseren van jouw bedrijfsdoelstellingen. Samen kunnen we kijken naar welke projecten het beste aansluiten bij jullie behoeften en doelstellingen.

Enkele voorbeelden van projecten die we in samenwerking met jou uit kunnen voeren met behulp van de SLIM-subsidie zijn:

  1. Het doorlichten van jouw onderneming (zoals de huidige structuur, de kennis en vaardigheden van werknemers en de omgeving), trends en ontwikkelingen in beeld brengen die passen bij de uitdagingen van jouw onderneming (waaronder de gevolgen van digitalisering, robotisering en technologisering), een HR-strategie bepalen en formuleren van een nieuw opleiding- en ontwikkelplan in het kader van de verwachte benodigde kennis en vaardigheden van werknemers.

  2. Het voeren van individuele ontwikkelgesprekken met jouw werknemers. In dit traject wordt gekeken naar het huidige werk van de werknemer en het toekomstperspectief daarvan. Daarnaast worden de competenties (vaardigheden) en kwaliteiten van de werknemer inzichtelijk gemaakt en wordt gekeken welke toekomstige loopbaanmogelijkheden hij of zij heeft op de arbeidsmarkt. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers om actief na te denken over hun toekomst. Dit biedt ondersteuning bij het vitaal houden van werknemers en kan daarnaast behulpzaam zijn voor de strategische planning van de onderneming. 

  3. Het organiseren van een cyclus van periodieke ontwikkelgesprekken en persoonlijke ontwikkelplannen. Het gesprek met werknemers over hun ontwikkeling is immers belangrijk voor het creëren van een werkomgeving waarin leren en jezelf blijven ontwikkelen, volop wordt gestimuleerd. 

  4. Het creëren van een leerrijke omgeving, door bijvoorbeeld het ontwikkelen van een e-learning programma, het opzetten van een kennis- en leerportaal voor het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en beroepshouding en de introductie van leerambassadeurs.

Door gebruik te maken van de SLIM-subsidie kan je niet alleen de groei en ontwikkeling van je werknemers stimuleren, maar ook de concurrentiepositie van je bedrijf versterken.

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden van de SLIM-subsidie voor jouw bedrijf. Samen kunnen we de eerste stappen zetten naar een succesvolle toekomst vol groei en ontwikkeling.