<b>Hoe krijg je mensen in beweging?</b>Geef mensen focus en ruimte en verandering en ontwikkeling komt vanzelf
Hoe krijg je mensen in beweging?Geef mensen focus en ruimte en verandering en ontwikkeling komt vanzelf

Ik houd de groei van mijn bedrijf niet bij!

Donderdag 03 februari 2022
Dat je bedrijf hard groeit is natuurlijk fijn. Je bent succesvol. Maar soms groeit een bedrijf zo snel dat je het als ondernemer amper kan bijhouden. Je moet steeds harder werken en dat geldt ook voor het grootste gedeelte van je werknemers. Er lijkt geen einde aan te komen. Ook gaat er steeds meer mis. Er ontstaat onrust.

Hoe krijg je weer grip? Hoe kan de rust terugkeren en zorg je voor succes? Ofwel: hoe houd je de groei van je bedrijf bij?

Als je het tempo niet meer bij kunt houden, heeft het geen zin om te proberen om nog harder te werken. Het is belangrijk om SLIMMER te gaan werken en zaken ANDERS te gaan ORGANISEREN. Het is belangrijk om afstand te nemen van de problematiek van alle dag en je te richten op een andere koers. Ook al denk je daar geen tijd voor te hebben. Tijd kan en moet worden vrijgemaakt.

Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. Zorg ervoor dat je weet wat je wil en los kan laten wat je niet meer wil. Bovendien moet je echt willen veranderen en alles op alles zetten om verandering te realiseren. Veranderen is moeilijk. Anderen in de verandering meekrijgen nog veel moeilijker.

Wacht niet te lang met keuzes maken en het daadwerkelijk inzetten van de verandering. Als je te lang stilstaat, groeit de onrust binnen je bedrijf. Werknemers accepteren die onrust niet lang. Dat betekent, dat je ze niet kan behouden voor je organisatie. Klanten willen kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Gaat dit te vaak fout? Dan zoeken je klanten andere leveranciers. En voor je het weet slaat de snelle groei van je bedrijf om in een krimp.

Het doorgroeien van je bedrijf is afhankelijk van jou als ondernemer en in hoeverre je in staat bent om verder te groeien. Alleen jijzelf kan, samen met je team, de verandering realiseren. De wil en motivatie moet van jou komen. Maar natuurlijk kun je specialisten inhuren om je de weg te wijzen en handvatten te bieden.  Denk daarbij niet alleen aan specialisten binnen een bepaald vakgebied, maar ook aan specialisten die zich (met regelmaat) richten op organisaties in groei.

Wil jij rust in je hoofd en binnen je bedrijf?